broj: +387 (0)36 503 100

Termini posjeta i kućni red

Informacije o zdravstvenom stanju pacijenta koji se nalazi na bolničkom liječenju u našoj ustanovi potražite kod ordinirajućeg ljekara. U poslijepodnevnoj i noćnoj smjeni, subotom, nedjeljom i praznikom na odjelima se nalazi samo dežurni ljekar koji je upoznat sa zdravstvenim stanjem pacijenta, ali je to rijetko i dežurni ljekar.

Podaci o zdravstvenom stanju tajni su i može ih dobiti samo najuža rodbina pacijenta ili skrbnik djeteta odnosno osobe pod skrbništvom u osobnom razgovoru s ordinirajućim ljekarom.

Opće informacije o boravku Vašeg rođaka u bolnici, od kada i na kojem odjelu, dobit ćete telefonom, ukoliko se predstavite. Informacije o zdravstvenoj njezi daje lično samo odjelna medicinska sestra ili voditelj smjene.

Preporučuje se posjete ograničiti na najbliže srodnike. Pacijenta istovremeno mogu posjetiti najviše tri osobe. U posjete se ne preporučuje dovoditi djecu predškolskog uzrasta. U slučaju epidemijskih infekcija posjete se mogu odlukom uprave bolnice privremeno zabraniti. Izbjegavajte duže posjete teškim pacijentima, pacijentima s ozljedom glave i pacijentima u neposrednom postoperativnom toku, jer im je potrebno mirovanje.

Termini posjeta su od ponedjeljka do suboteod 15 do 16 sati, te nedjeljom od 13 do 15 sati.

Posjetiocma nisu dozvoljene posjete bez prethodne dozvole voditelja službe ili dežurnog ljekara u:

- jedinici intezivnog liječenja

- porođajnom odjelu

Posjetiocima je zabranjeno:

- sjediti na bolesničkim krevetima

- pušiti unutar zgrade

- donositi hranu koju pacijent ne smije konzumirati

- remetiti red i mir

- donositi i nuditi pacijentu alkoholno piće

- unositi u bolesničku sobu stvari koje pacijent ne smije držati kod sebe

- ulaziti i zadržavati se u prostorijama u koje je zabranjen pristup pacijentima

- unositi i vršiti prodaju stvari

- bilo kojim djelima uznemiravati i smetati ostale pacijente

Darovi za bolesnike su dozvoljeni ali zbog ograničenog prostora u bolničkim sobama moraju biti skromni. U odjelima intenzivne cvijeće i određena vrsta hrane nisu dozvoljeni.

Ukoliko dolazite automobilom, molimo da ga ostavite na za to predviđenom parkiralištu. Parkirajući u neposrednoj blizini bolničke zgrade onemogućavate pristup sanitetskom vozilu i otežavate rad bolničkom osoblju.